Veterinerlere Göre Kedinizin En Sevdiği 5 Şekerleme Pozisyonunun Anlamı

Veterinerlere Göre Kedinizin En Sevdiği 5 Şekerleme Pozisyonunun Anlamı

 

Bir kediyle yaşıyorsanız, muhtemelen tüylü arkadaşınızın uyku pozisyonlarında ne kadar yaratıcı olduğunu görmüşsünüzdür. Örneğin boş bir saksıya sıkıştırılmış kedi bitkisi veya canlı bir düğüm haline getirilmiş yada umursamadan her yerde uyuklayan.

Los Angeles'ta sertifikalı evcil hayvan davranış uzmanı ve eğitmeni ve Fun Paw Care'in kurucusu Russell Hartstein, "Kediler esnemeyi ve esnek kalmayı sever ve fizyolojileri esneklik ve farklı konfor pozisyonları sağlar" diyor.

Bu nedenle, size düpedüz acı veren bir pozisyon, kediniz için çok rahatlatıcı olabilir. Bununla birlikte, bazı uyku stilleri, kedinizin stresli veya hasta olduğunun sinyalini verebilir. Kedi şekerlemelerinin gizli vücut dilini ortaya çıkarmak için okumaya devam edin.

1. Ay Çöreği Şeklinde Kıvrılıp

Healthy Paws Pet Insurance'ta veterinere danışan Zac Pilossoph'a göre kedilerin uyuduğu en yaygın pozisyon Hilal olarak adlandırılıyor. Bazı insanlar bu pozu Donut olarak da adlandırır. Bu pozda, kediniz bir top gibi kıvrılır, başı ayaklarına doğru eğilir ve kuyruğu içeri girer.

Pilossoph'a göre, kediniz iki nedenden dolayı Hilal pozunda uyuyabilir:

  1. Vücut ısısını koruyorlardır.
  2. Göğüslerini ve karınlarını yırtıcı saldırılardan koruyorlardır.


Pilossoph, "Bu uyku pozisyonu, vahşi doğada yaşadıklarında hayatta kalmak için en önemli pozisyondu ve vahşi kediler için hala öyle olmaya devam ediyor" diyor. Evcil kedilerin çoğu daha önce hiç kurt ya da ayı görmemiş olsalar da, uyurken kendilerini koruma içgüdülerine sahiptirler.

2. Ekmek Somunu Gibi

Başka bir yaygın pozisyon olan Somun pozisyonunda, kediniz vücudu dik, patileri ve kuyruğu içeride uyur. Fırından yeni çıkmış tost ekmeği gibi dikdörtgen bir şekil alırlar. Ama sizin ekmeğinizin aksine, bir anda kalkıp hareket edebilirler.

Hilal'e benzer şekilde, kediler genellikle vücut ısısını korumak için Somun pozunda uyurlar. Kış yaklaşırken tüylü dostunuzu bu kompakt pozisyonlarda daha sık uyurken yakalayabilirsiniz.

3.Bulunduğu Kabın Şeklini Alma 

Kediler, ayakkabı kutularından boş kolilere ve uzun botlara kadar her şekil ve büyüklükteki kaplarda uyumayı severler. Seçtikleri yatağın şekline "erimek" için neredeyse sıvı bir hal alabilirler.

Kediniz, kendisini tehdit altında hissederse, örneğin garip kokulu bir ziyaretçiye karşı temkinli davrandığında veya bir kedi arkadaşıyla ağız dalaşının ortasındayken, gizli bir uyku yeri arama olasılığı daha yüksektir.

4.İnsan Gibi Yan Yatma

Yan yatan bir kedi, bacakları dışarıda ve karnı yarı açık durumdadır. Bu uyku pozisyonu genellikle kendilerini rahat ve güvende hissettikleri anlamına gelir.

Bununla birlikte veterinerler, yılın farklı zaman dilimleri, sıcaklık ve günün saati gibi faktörlerin kedinizin uyku tarzını etkileyebileceğini söylüyor.

Örneğin:

  • Daha soğuk havalarda güneş ışığında veya battaniyelerde güneşlenebilirler.
  • Daha yüksek sıcaklıklarda, gölgede veya banyo fayansları gibi soğuk yüzeylerde yayılabilirler.

5.Sırt Aşağı Göbek Yukarı

Göbek Yukarı pozisyonu tam olarak hayal edebileceğiniz bir pozisyondur. Kediniz sırt üstü yatar, karnı tamamen açıktır. Bacakları gerilebilir veya yanlarında düz olabilir.

Karın üstü uyumak, bir kedinin sahibine ve etrafına tam anlamıyla güvendiğinin bir simgesidir. Yani, kediniz karnı tamamen yukarı bakacak şekilde uyuyorsa, bunu sizin yanınızda son derece rahat hissettiklerinin bir işareti olarak kabul edilebilir.

Ayrıca bu pozisyon, kedinizin vücut ısısını düzenlemesine de yardımcı olabilir.

Floofy Doodles'ta veteriner ve kıdemli yazar olan Sophie Whoriskey, "Hava sıcak olduğunda, karınları havaya maruz kalacak şekilde sırtüstü uyumak sevimli dostlarımızın serinlemelerine yardımcı olur" diyor.

 

 

 

 

https://www.insider.com/guides/pets/cat-sleeping-positions

''Yazılar INSIDER websitesinden alınmıştır.''

Etiketler


Daha Fazla Blog Yazıları

  • Kedilerin Renkli Dünyası: Popüler Kedi Irkları ve Özellikleri

    , Tarafında Yazıldı Raikou Europe Kedilerin Renkli Dünyası: Popüler Kedi Irkları ve Özellikleri

    Daha Fazla oku 

  • Satın Alma, Sahiplen!

    , Tarafında Yazıldı Raikou Europe Satın Alma, Sahiplen!

    Daha Fazla oku 

Giriş Yap

Parolanızı mı Unuttunuz?

Hesabınız Henüz Yok Mu?
Yeni Hesap Oluştur

Başa Dön