Kedilerin Renkli Dünyası: Popüler Kedi Irkları ve Özellikleri

Kedilerin Renkli Dünyası: Popüler Kedi Irkları ve Özellikleri

Kediler, farklı fiziksel özelliklere ve karakteristiklere sahip birçok farklı ırka sahiptir. İşte bazı yaygın kedi ırkları:


  •  Pers Kedisi: Kedimiz uzun tüylü, düz yüzlü ve genellikle sakin bir karaktere sahip olan Pers kedileri, yumuşak ve sevimli bir görünüme sahiptirler.Bu patili dostumuz tam bir ev kuşudur. Değişiklik ve dışarı çıkma isteği yoktur. Kedimiz büyük ve çok katlı oyun evlerinde oynamaya bayılır.Bu yüzden bi Pers kediniz varsa ona büyük ve çok katlı evleri tercih etmeniz sizin için daha uygun olacaktır.

  •  Siyam Kedisi: Siyam kedileri ince vücut yapıları, büyük kulakları ve parlak mavi gözleri ile tanınır. İletişken ve sosyal kedilerdir.Kedimiz atalarından gelen iç güdü ile çok güçlü bir avcıdır. Bu özelliği onu enerjik ve oyuncu yapar.Oldukça cana yakındır.Sahiplenildiği andan itibaren ev halkı ile dost olur.Tırnaklarını kullanmamaya özen gösterir ve ısırmaz.Bunlar siyam kedisinin asil olarak tanınmasını sağlayan özellikleridir.Patili dostumuz her türlü tırmalama oyun evlerinde oynarlar dediğimiz gibi oyun oynamaya düşkün bir yapıları vardır.


  •  Maine Coon: Büyük ve güçlü bir yapıya sahip olan kedimiz, uzun tüyleri ve karakteristik tüy püsküllerine sahip kulaklarıyla bilinirler.Sevimli ve dost canlısıdırlar.Kedimiz diğer kedi ırklarına kıyasla çok hareketli bir cins değildir.Egzersiz ihtiyaçları orta seviye olan bu kediler, soğuğa dayanıklı oldukları için zaman zaman dışarı çıkmak isterler.Bahçeli evlerde çok mutlu olurlar.Fakat patili dostumuz iyi bir avcı olduğu için kontrollü olarak dışarı çıkarılmaları gerekir.Sakin bir yapısı olduğu için daha küçük ve sade tırmalama evleri dikkatini çeker oyunlarında da sakinlik severler.

 

  •  Sphynx: Tüysüz bir görünüme sahip olan kedimiz, sıcak ve insan sever kişilikleriyle tanınırlar.Cilt bakımına özel dikkat gösterilmesi gerekir.Evde uzun süreler yalnız kalıyorsa, etrafında bolca oynayabileceği kedi oyuncağı ya da kedi tırmalama evleri bulundurmanız gerekmektedir.Patili dostumuz için çok katlı ve büyük tırmalama evleri daha uygundur.Kedimiz için dikkat çekici bir çok tırmalama tahtası ve oyuncaklar sizinle oyun oynamayı öğrenmesi için iyi bir eğitim metodudur.

 

  •  British Shorthair: Kedimiz kısa tüyleri, kalın yapısı ve büyük yuvarlak gözleri ile tanınır.Bu kediler, sessiz, sakin ve bağımsız karakterleriyle bilinirler.Patili dostumuz kendisini temizler, bakımını yapar ve kendi kararlarını alarak kendi ayaklarının üzerinde durur.Ya bebekliğinden itibaren muntazam bakıma alıştırırsınız, ya da pes edebilirsiniz.Kedimiz genellikle çok katlı tırmalama evlerinde oynamayı sever onun için bir sürü katı ve evi olması önemlidir nede olsa uykularını ve oyun oynamayı çok severler.


  •  Ragdoll: Büyük, güzel ve yumuşak bir tüy yapısına sahip olan kedimiz, adını rahat tavırlarından alır. Çoğu zaman kolayca kucağa alınabilirler.Patili dostumuz estetik özellikleri ile dikkat çeken bir kedi cinsi olsa da, bu kediler için adeta bir dostluk abidesi demek abartı olmayacaktır. Ragdoll cinsi kediler hemen herkesle kolayca dostluk kurabilen bir sıcaklığa sahiptirler.Kedimiz çocuklarla oldukça iyi anlaşırlar. Bu özellikleri ile çocuklu aileler tarafından oldukça çok tercih edilmektedirler. Ayrıca ragdoll cinsi kediler diğer kedilerle ve köpeklerle de oldukça iyi anlaşabilen kedilerdir.Oldukça sevecen bir karaktere sahip ragdoll kedilerin pek enerjik olduğu söylenemez ama oyun oynamaya bayılırlar.Patili dostumuza en uygun tırmalama evleri ise çok katlı ve oyun alanı çok olan evlerdir.Pompon ve değişik türdeki evler onların dikkatlerini daha çok çeker.


  •  Bengal Kedisi: Leopard benzeri çizgilere sahip olan kedimiz, enerjik ve oynamayı seven yapıları ile ünlüdürler. Patili dostumuz adeta insanlarla yaşamak için yaratılmıştır. İnsanlarla beraber vakit geçirmekten çok hoşlanırlar ve yalnız kaldıklarında depresyona girebilirler. Bu nedenle yoğun bir iş temposuna sahipseniz bu kedimizi sahiplenmeyi düşünmemelisiniz.Kedimiz ilginizi çekmek için tüm hünerlerini sergileyip durular ve beklediği ilgiyi almak için her zaman bir yol bulurlar.Diğer hayvanlarla da oldukça iyi anlaşan bengal kedileri özellikle evinizde beslediğiniz bir köpeğiniz varsa, köpeğinizin en iyi arkadaşı olmaya aday olabilir.Bu patili dostumuz da diğerlerin de olduğu gibi çok katlı ve oyun alanı çok olan kedi tırmalama evlerini tercih eder.

 


  •  Balinese Kedisi: Siyam kedilerine benzerler, ancak daha uzun tüyleri vardır. Zeki ve oyuncu bir yapıları vardır.Patili dostumuz, ihmal edilmekten hoşlanmaz ve daima ilginin odağında olmalıdır.Güçlü bir kişiliğe sahip olan kedimiz, genellikle çok konuşkan ve yüksek seslidir.Patili dostumuz, yetişkinken bile genellikle aktif ve oyuncudur. Daima hareket halinde olan, yüksek enerjiye sahip kedilerdir.Kedimiz çok oyun alanlı tırmalama evlerini tercih eder ve zıplayabileceği, tırmanıp tırmalayabileceği bir oyun alanın da oynamak ister.



  • Birman Kedisi:Orta uzunluktaki tüyleri ve büyük parlak gözleri ile bilinirler. Sessiz ve sevecen bir karaktere sahiptirler.Tam bir ev kedisi olan kedimiz, özellikle evde sessizlikten hoşlanmayanlar ve yalnız yaşayanlar için çok ideal bir ev arkadaşıdır.Sahibiyle sürekli konuşma halindedir. Sahibinin kucağına çıkıp saatlerce uyuyabilir.Bu özelliklerinden de anlaşıldığı gibi ilgi ve sevgi görmeye bayılırlar.Bu nedenle de evde az vakit geçirenler için asla uygun değillerdir.Çok sosyal canlılar oldukları için sizinle sürekli iletişimde olmak istediklerinden yalnız kalmayı asla sevmezler.Sadece evin sakinleriyle değil gelen misafirlerle de çok iyi dostluk kurarlar.Kedimiz bahsettiğimiz üzere tam bir oyun kedisidir.Kendi alanı olmasını çok seven bu kedimiz için büyük, kullanışlı ve çok oyunlu tırmalama evleri tercihleridir.
    •  

      Kediler, insanlar tarafından binlerce yıl boyunca evcil hayvan olarak sevilmişlerdir. Farklı iklimler ve kültürler, farklı fiziksel özelliklere ve kişiliklere sahip kedi ırklarının gelişmesine neden olmuştur.Her kedi ırkı kendi benzersiz özelliklere ve bakım gereksinimlerine sahiptir. Bir kedi ırkı seçerken, yaşam tarzınıza ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçmek önemlidir. Unutmayın ki her kedi, sevgi ve özenle büyütüldüğünde harika bir ev arkadaşı olabilir.


      Daha Fazla Blog Yazıları

      • Kedilerin Renkli Dünyası: Popüler Kedi Irkları ve Özellikleri

        , Tarafında Yazıldı Raikou Europe Kedilerin Renkli Dünyası: Popüler Kedi Irkları ve Özellikleri

        Daha Fazla oku 

      • Satın Alma, Sahiplen!

        , Tarafında Yazıldı Raikou Europe Satın Alma, Sahiplen!

        Daha Fazla oku 

      Giriş Yap

      Parolanızı mı Unuttunuz?

      Hesabınız Henüz Yok Mu?
      Yeni Hesap Oluştur

      Başa Dön